Ingrediente
Pentru sarmalute in cuib
-
Carne tocata porc 500.0 g
-
Carne tocata vita 400.0 g
-
Bacon 400.0 g
-
Untura 100.0 g
-
Ceapa 250.0 g
-
Orez 100.0 g
-
Marar verde 30.0 g
-
Cimbrisor 30.0 g
-
Cimbru uscat 10.0 g
-
Boia de ardei dulce 30.0 g
-
Piper boabe 3.0 g
-
Foi de dafin 5.0 buc
-
Varza alba 3.0 kg
-
Praz 150.0 g
-
Vin alb 150.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru sarmalute in cuib
- Pune ceapa taiata marunt la calit in untura. Cand devine sticloasa, adauga orezul, paprika dulce, Knorr Pasta de Tomatesi cimbru uscat maruntit. Caleste-le putin impreuna si apoi lasa la temperat.
- Cand s-au racit, combina-le cu amestecul de carne tocata de porc si vita. Potriveste la gust cu marar taiat fin si Knorr Delikat Legume. Portioneaza compozitia rezultata.
- Pe foile de varza (murata sau dulce) asaza carnea, ruleaza, introdu capetele ruloului in interior. Pe o foaie de varza mai mare asaza 3 sau 4 sarmalute, 1 sau 2 felii de bacon prajit crocant, o crenguta de cimbrisor si rondele de Knorr Rosii intregi decojite. Impacheteaza si leaga cu sfoara alimentara, astfel incat la fierbere pachetele sa nu se desfaca.
- Asaza intr-un vas un strat de varza si pachetelele de sarmale. Adauga intre straturi cateva foi de dafin, boabe de piper si varza maruntita.
- Pregateste o supa de costita afumata din apa adusa la temperatura de fierbere, Knorr Concentrat Costita Afumata si vin alb demisec. Adauga supa peste sarmale si fierbe la foc incet 3-4 ore.
- Dupa ce s-au fiert si s-au racit, schimba legaturile de ata alimentara cu fasiile de praz oparite, legandu-le ca pachetele de cadouri.