+

Pentru scarita de porc

Pentru cartofi

  • Cartofi 3 kg
  • Sare
  • Piper
  • Usturoi 30 g
  • Cimbru 15 g
  1. Pentru marinada

    • Macina Knorr Professional Condimente pentru porc pana cand obtii o pudra fina.
    • Aplica un strat subtire pe toata suprafata carnii si mentine la marinat, in frigider, timp de 3 - 24 ore.

  2. Pentru gratar

    • Incinge gratarul cu gaz, la foc mare.
    • Daca folosesti un gratar cu carbuni, incinge carbunii pana cand devin rosiatici si sunt acoperiti de cenusa alba.
    • Curata gratarul.

  3. Pentru scarita de porc

    • Gateste carnea la jar fierbinte, dar pe caldura indirecta.
    • Inainte de finalizare aplica cu pensula Hellmann’s Sos Barbeque si gateste rapid pe caldura directa, caramelizand astfel sosul peste carne.

  4. Pentru cartofi

    • Spala bine cartofii si taie-i bastonase.
    • Prajeste-i in ulei incins, la temperatura medie, apoi mareste temperatura.
    • Scurge cartofii de ulei si amesteca-i intr-un bol cu usturoi pisat, sare si cimbru.
    • Amesteca pana cand se simte parfumul usturoiului.

  5. Pentru servire

    • Serveste scarita de porc glazurata alaturi de sos si cartofii parfumati cu cimbru si usturoi.

+