Ingrediente
Pentru scarita de porc
-
Scarita de porc 4.5 kg
Pentru cartofi
-
Cartofi 3.0 kg
-
Sare
-
Piper
-
Usturoi 30.0 g
-
Cimbru 15.0 g
Mod de preparare
-
Pentru marinada
- Macina Knorr Professional Condimente pentru porc pana cand obtii o pudra fina.
- Aplica un strat subtire pe toata suprafata carnii si mentine la marinat, in frigider, timp de 3 - 24 ore.
-
Pentru gratar
- Incinge gratarul cu gaz, la foc mare.
- Daca folosesti un gratar cu carbuni, incinge carbunii pana cand devin rosiatici si sunt acoperiti de cenusa alba.
- Curata gratarul.
-
Pentru scarita de porc
- Gateste carnea la jar fierbinte, dar pe caldura indirecta.
- Inainte de finalizare aplica cu pensula Hellmann’s Sos Barbeque si gateste rapid pe caldura directa, caramelizand astfel sosul peste carne.
-
Pentru cartofi
- Spala bine cartofii si taie-i bastonase.
- Prajeste-i in ulei incins, la temperatura medie, apoi mareste temperatura.
- Scurge cartofii de ulei si amesteca-i intr-un bol cu usturoi pisat, sare si cimbru.
- Amesteca pana cand se simte parfumul usturoiului.
-
Pentru servire
- Serveste scarita de porc glazurata alaturi de sos si cartofii parfumati cu cimbru si usturoi.