Sos Bearnaise / Chantilly / Maltaise (derivate sos olandez)

Ingrediente
Sos Bearnaise / Chantilly / Maltaise (derivate sos olandez)
−
+
€0.0
Sos Bearnaise
Knorr Sos Olandez 1 L
/ml
250.0 ml
0%

Ceapa esalota, taiata marunt
/g
20.0 g
0%
Vin alb
/ml
100.0 ml
0%
Otet din vin alb
/ml
5.0 ml
0%
Frunze de tarhon
/g
10.0 g
0%
Patrunjel tocat
/g
5.0 g
0%
Sare si piper negru proaspat macinat
/
0.0
0%
Sos Chantilly
Knorr Sos Olandez 1 L
/ml
250.0 ml
0%

Frisca batuta
/g
50.0 g
0%
Suc de lamaie
/ml
20.0 ml
0%
Marar verde
/g
15.0 g
0%
Sos Maltaise
Knorr Sos Olandez 1 L
/ml
250.0 ml
0%

Pulpa de portocala rosie
/g
30.0 g
0%
Suc de portocale rosii
/ml
50.0 ml
0%
Coaja de portocala
/g
5.0 g
0%
Foi de dafin
/buc
2.0 buc
0%
/
Sos Bearnaise
-
Ceapa esalota, taiata marunt 20.0 g
-
Vin alb 100.0 ml
-
Otet din vin alb 5.0 ml
-
Frunze de tarhon 10.0 g
-
Patrunjel tocat 5.0 g
-
Sare si piper negru proaspat macinat
Sos Chantilly
-
Frisca batuta 50.0 g
-
Suc de lamaie 20.0 ml
-
Marar verde 15.0 g
Sos Maltaise
-
Pulpa de portocala rosie 30.0 g
-
Suc de portocale rosii 50.0 ml
-
Coaja de portocala 5.0 g
-
Foi de dafin 2.0 buc
Mod de preparare
-
Sos Bearnaise
- Se pregateste reductia de tarhon din apa, vin alb si otet, se aduce la fierbere, se adauga ceapa salota taiata marunt, 5 g din frunzele de tarhon taiate marunt, se fierbe pana se reduce lichidul la jumatate si se strecoara.
- Se amesteca sosul olandez incalzit cu reductia de tarhon strecurata, se adauga tarhon si patrunjel toact marunt, se amesteca, se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat.Ideal pentru preparate din carne la gratar.
-
Sos Chantilly
- Se incalzeste sosul olandez, se adauga frisca batuta, sucul de lamaie si mararul tocat marunt si se amesteca pentru omogenizare.
- Ideal pentru peste gatit la abur si / sau sparanghel sote.
-
Sos Maltaise
- Se incalzeste sosul olandez, se adauga pulpa de portocale rosii, razatura de coaja de portocala, foi de dafinsi suc de portocale.
- Se amesteca, se aduce la fierbere, se fierbe pana ajunge la consistenta dorita.
- Se scot frunzele de dafin.Ideal pentru sparanghel sote, peste la gratar.