Ingrediente
Pentru marinare
-
Piept de pui 1.7 kg
-
Foi de dafin 3.0 buc
-
Usturoi 15.0 g
-
Crenguta cimbrisor 5.0 buc
-
Oregano uscat 5.0 g
-
Crenguta rozmarin 2.0 buc
-
Piper 2.0 g
-
Ulei de masline 60.0 ml
Pentru sosul Tzatziki din zucchini
-
Zucchini 800.0 g
-
Iaurt grecesc 900.0 g
-
Usturoi 8.0 g
-
Marar verde 10.0 g
Mod de preparare
-
Pentru marinare
- Taie pieptul de pui in cuburi si pune-l intr-o alimentara cu inchidere sau recipient cu capac etans.
- Amesteca si adauga ingredientele pentru marinat: Knorr Bulion Lichid de Pui, Hellmann’s Vinaigrette citrice, foi de dafin, usturoi tocat marunt, crengute de cimbrisor, oregano uscat, rozmarin, piper negru proaspat macinat si ulei de masline.
- Amesteca bine si inchide punga.
- Pune la frigider pentru minim 20 de minute sau lasa timp de 12 ore.
-
Pentru frigarui
- Inainte de a aseza bucatile de carne marinata pe frigarui, pune betele de lemn in apa si lasa-le timp de jumatate de ora. Astfel, in timpul frigerii vei evita sa arda lemnul.
-
Pentru sosul Tzatziki din zucchini
- Rade dovleceii Zucchini pe marimea mare de la razatoare si adauga-i intr-o sita presarati cu sare. Lasa-i la scurs 15 minute.
- Taie marunt usturoiul si mararul, combina-le cu Hellmann’s Vinaigrette de citrice si incorporeaza totul in iaurtul grecesc.
-
Pentru servire
- Serveste souvlaki de pui cu un amestec de salate de sezon si sos Tzatziki din Zucchini.
- Optional se serveste cu paine “pita grecesca’ prajit pe gratar si stropit cu ulei de masline.