+

Pentru sparanghel

  • Oua 10 buc
  • Sparanghel 30 buc

Pentru untul miso

  • Unt 300 g
  • Pesto shiromiso 150 g

Pentru servire

  • Creson mov 20 g
  • Togarshi (7 condimente japoneze) 5 g
  • Fulgi de sare Maldon 5 g
  1. Pentru sparanghel

    • Indeparteaza capetele lemnoase / tari de pe sparanghel si apoi taie pe lungime, in jumatate.
    • Incalzeste o tigaie pentru gratar. Asezoneaza sparanghelul cu sare si ulei de masline, apoi pune-l pe gratar pe ambele parti pana cand devine moale si maro.
    • Intr-un vas mare fierbe apa, adauga un strop de otet si fierbe ouale timp de 3 minute, scurge-le si lasa-le la racit intr-o baie de apa rece.
  2. Pentru untul miso

    • Foloseste unt la temperatura camerei. Amesteca untul impreuna cu pesto shiromiso.
    • Asezoneaza cu piper.
  3. Pentru servire

    • Imparte sparanghelul pe farfurie.
    • Adauga peste legume oul fiert si untul miso.
    • Asezoneaza farfuriile cu creson si adauga togarshi si fulgi de sare Maldon.
+