+

Pentru legume

  • Morcovi 15 g
  • Dovlecel 15 g
  • Sparanghel 15 g
  • Sfecla rosie 20 g
  • mazare 10 g

Pentru piureul de telina

Pentru cartofi

  • Cartofi 100 g

Pentru muschiul de vita maturat

  • Muschi de vita 200 g

Pentru creveti

  1. Pentru legume

    • Blanseaza usor morcovii, dovleceii taiati bastonase, varfurile de sparanghel, sfecla rosie taiata cuburi si mazarea.

  2. Pentru piureul de telina

    • Pregateste piureul de telina: fierbe telina timp de 10 minute in apa cu crengute de cimbrisor si rozmarin, blendeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, adauga sofran, Rama Cremefine 31% multiple aplicatii. Omogenizeaza pana cand obtii un piure cremos. Asezoneaza cu sare.

  3. Pentru cartofi

    • Taie cartofii noi in forma de ciuperca. Prajeste-i usor in ulei incins, scurge surplusul de ulei si asezoneaza cu sare.

  4. Pentru muschiul de vita maturat

    • Incinge gratarul cu gaz, la foc mare. Daca folosesti un gratar cu carbuni, incinge carbunii pana cand devin rosiatici si sunt acoperiti de cenusa alba. Curata gratarul. Daca folosesti un cuptor gratar Josper incalzeste la o temperatura de 300-350oC.
    • Frige carnea in cuptor in functie de cerintele clientului, marimea transei de carne (cu cat este mai marmorata, cu atat se frige mai rapid). Scoate din cuptor si tine la cald.
  5. Pentru creveti

    • Unge crevetii cu ulei si frige-i pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Unge-i cu ulei aromatizat cu Knorr Primerba Ierburi de Provence. Introdu in cuptorul gratar Josper pentru cateva minute, pana ce capata o crusta usor maronie.

  6. Pentru servire

    • Monteaza carnea si crevetele pe farfurie, piureul de telina cu sofran, garnitura de legume.

+