Surf & Turf cu vita si creveti
Descopera idei din bucataria Thailandeza si experimenteaza amestecul ideal de savoare si inedit a aromelor picante combinate cu muschiul de vita si creveti.

Ingrediente
Pentru terina
-
Muschi de vita 300 g
-
Creveti Jumbo 200 g
-
Oua 3 buc
Pentru aspicul de dovleac
-
Dovleac 1 kg
-
Ulei de masline 20 ml
Pentru sosul de chili
Pentru perle
-
Ulei de masline 180 ml
Pentru servire
-
Crema de branza 150 g
-
Piele de rata 200 g
-
Susan negru 80 g
Mod de preparare
-
Pentru terina
- Blendeaza muschiul de vita impreuna cu albusuri de oua, Knorr Thai Red Curry si Rama Cremefine 31% multiple aplicatii pana obtii o pasta fina de carne si amesteca cu crevetii.
- Introdu amestecul in cuptor la 80°C timp de 1 ora.
- Tempereaza terina si mentine la rece.
-
Pentru aspicul de dovleac
- Curata dovleacul de seminte, stropeste cu ulei de masline, impacheteaza in folie de aluminiu si introdu in cuptor la 180°C pana devine moale.
- Incalzeste 500ml apa, adauga 50 g Knorr Aspic si amesteca. Blendeaza dovleacul copt cu aspicul pana obtii un piure fin.
- Portioneaza terina in 10 bucati si introdu pralinele in aspicul cu dovleac. Tine pe o tava cu sita la rece. Dupa coagulare, repeta procedura inca o data.
-
Pentru sosul de chili
- Adauga intr-o oala Knorr Thai Sweet Chili cu 100 ml apa si fierbe 2 minute.
- Tempereaza 3 minute si incorporeaza 20 g Knorr Aspic.
- Proceseaza siropul de chili intr-un blender pana obtii un sos.
-
Pentru perle
- Cu ajutorul unei seringi/pipeta, picura Knorr Thai Sweet Chili Jam in uleiul de masline rece (tinut 30 minute la frigider).
- Amesteca si transfera perlele in apa rece. Amesteca si scurge.
-
Pentru servire
- Amesteca crema de branza cu Knorr Primerba Curry.
- Prajeste pielea de rata intre doua foi de hartie de copt pana devine crocanta.
- Prajeste susanul si orneaza pralinele.