+

Pentru fasii din carne de porc

  • Ceafa de porc 1.3 kg
  • Paprika 60 g
  • Oregano uscat 60 g
  • Cidru 500 ml
  • Sare 55 g

Pentru sosul de coriandru si menta

  • Coriandru 15 g
  • Frunze menta 10 g
  • ardei jalapeno 1 buc
  • Otet alb 45 ml
  • Chimion 15 g
  • Ulei de masline 75 ml
  • Capatana de usturoi 1 buc
  • Sare

Inainte de servire

  • Ananas 1 buc
  • stiuleti de porumb 2 buc
  • Varza rosie 500 g
  • Avocado 2 buc
  • Lime 5 buc
  • Foi de tortillas 20 buc
  1. Pentru fasii din carne de porc

    • Unge carnea cu paprika, oregano si sare.
    • Pune carnea intr-o tava de cuptor. Adauga cidrul in tava si acopera cu foaie de copt si de aluminiu. Lasa carnea la cuptor, la temperatura scazuta, pentru 2 ore si jumatate.
    • Scoate foile de copt si de aluminiu si mai lasa carnea la cuptor pentru inca 30 – 40 de minute, pana devine foarte frageda.
    • Scoate carnea din cuptor, acopera cu folie si las-o la racit pentru 10 – 15 minute. Taie apoi carnea fasii.
  2. Pentru sosul de coriandru si menta

    • Toaca fin coriandrul, frunzele de menta si ardeii jalapeno.
    • Adauga otetul, sarea, chimionul si uleiul de masline. Zdrobeste usturoiul, adauga-l la sosul format si amesteca bine.
  3. Inainte de servire

    • Feliaza ananasul si pune-l pe gratar.
    • Fierbe stiuletii si separa apoi boabele de porumb.
    • Taie varza in felii subtiri.
    • Zdrobeste avocado cu o furculita.
    • Incalzeste foile de tortillas.
    • Mai intai pune varza pe foaia de tortilla, apoi fasiile din carne de porc. Adauga avocado si sosul. Serveste cu o felie de lamaie si ananasul prajit.
+