Menu

Ingrediente

+

Pentru fasii din carne de porc

  • Ceafa de porc 1.3 kg
  • Paprika 60.0 g
  • Oregano uscat 60.0 g
  • Cidru 500.0 ml
  • Sare 55.0 g

Pentru sosul de coriandru si menta

  • Coriandru 15.0 g
  • Frunze menta 10.0 g
  • ardei jalapeno 1.0 buc
  • Otet alb 45.0 ml
  • Chimion 15.0 g
  • Ulei de masline 75.0 ml
  • Capatana de usturoi 1.0 buc
  • Sare

Inainte de servire

  • Ananas 1.0 buc
  • stiuleti de porumb 2.0 buc
  • Varza rosie 500.0 g
  • Avocado 2.0 buc
  • Lime 5.0 buc
  • Foi de tortillas 20.0 buc

Preparatele "Tacos" sunt din ce in ce mai mult in trend. Acest preparat este inspirat din Ciudad de Mexico, si anume tacos cu carne de porc si ananas. Originar, el se numeste “tacos pastoresc” si este un mix provenit din Caraibe, Orientul mijlociu si cultura Mayasa.

...

Mod de preparare

  1. Pentru fasii din carne de porc

    • Unge carnea cu paprika, oregano si sare.
    • Pune carnea intr-o tava de cuptor. Adauga cidrul in tava si acopera cu foaie de copt si de aluminiu. Lasa carnea la cuptor, la temperatura scazuta, pentru 2 ore si jumatate.
    • Scoate foile de copt si de aluminiu si mai lasa carnea la cuptor pentru inca 30 – 40 de minute, pana devine foarte frageda.
    • Scoate carnea din cuptor, acopera cu folie si las-o la racit pentru 10 – 15 minute. Taie apoi carnea fasii.
  2. Pentru sosul de coriandru si menta

    • Toaca fin coriandrul, frunzele de menta si ardeii jalapeno.
    • Adauga otetul, sarea, chimionul si uleiul de masline. Zdrobeste usturoiul, adauga-l la sosul format si amesteca bine.
  3. Inainte de servire

    • Feliaza ananasul si pune-l pe gratar.
    • Fierbe stiuletii si separa apoi boabele de porumb.
    • Taie varza in felii subtiri.
    • Zdrobeste avocado cu o furculita.
    • Incalzeste foile de tortillas.
    • Mai intai pune varza pe foaia de tortilla, apoi fasiile din carne de porc. Adauga avocado si sosul. Serveste cu o felie de lamaie si ananasul prajit.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu