Menu

Ingrediente

+

Foi tortilla

  • Aluat de porumb nixtamalizat 300.0 g
  • Cerneala de calamar 5.0 g

Pește în Aluat

Ceapă Murată

  • Ceapa verde (partea alba) 200.0 g
  • Otet alb 80.0 ml
  • Sare si zahar, dupa gust

Ornare

  • Varza verde, taiata julienne 150.0 g
  • Coriandru 20.0 g

Maioneză Chipotle

Sos roșu cu ardei Chile Morita

  • Rosii 300.0 g
  • Ceapa 150.0 g
  • Usturoi 40.0 g
  • Ardei Morita 4.0 buc
  • Ardei Serrano 2.0 buc

Sos verde cu ardei Chile Serrano

  • Rosii verzi 300.0 g
  • Ceapa 150.0 g
  • Usturoi 40.0 g
  • Ardei Serrano 2.0 buc

Meniurile Viitorului 2025 - Street Food Couture

...

Mod de preparare

  1. Foi tortilla

    • Amestecă jumătate din aluatul de porumb cu cerneala de calmar până obții o culoare omogenă.
    • Fă bile mici din fiecare aluat, unindu-le într-o singură bilă fără a amesteca culorile.
    • Presează tortilla folosind o presă de tortilla până obții o tortilla subțire și rotundă.
    • Pune-le pe o plită fierbinte și gătește pe ambele părți.
  2. Pește în Aluat

    • Taie peștele în fâșii de 60 g și pune deoparte.
    • Într-un bol, amestecă făina, amidonul și Knorr Sos olandez cu berea, amestecă până obții un compoziție omogenă.
    • Înmoaie fâșiile de pește în amestec, scurge și prăjește în ulei la 180°C.
  3. Ceapă Murată

    • Taie partea albă a cepei verzi în felii subțiri și pune deoparte.
    • Într-o cratiță, adaugă oțetul alb, sare și zahăr. Aduce la fierbere și lasă să se răcească.
    • Adaugă ceapa și lasă deoparte timp de 12 ore.
  4. Ornare

    • Taie varza în fâșii foarte subțiri și pune deoparte.
  5. Maioneză Chipotle

    • Amestecă maioneza Real Hellmann's cu chipotle în adobo și blenduiește până obții o textură fină. Pune deoparte.
  6. Sos roșu cu ardei Chile Morita

    • Prăjește sau arde roșiile, jumătate din ceapă și jumătate din usturoi.
    • Scoate semințele și venele din ardeii morita, prăjește-i ușor și pune deoparte.
    • Blenduiește sau pisează toate ingredientele într-un molcajete până obții un sos cu textură și bucăți mici.
  7. Sos verde cu ardei Chile Serrano

    • Prăjește sau arde roșiile verzi, jumătate din ceapă și jumătate din usturoi.
    • Scoate semințele și venele din ardeii serrano, prăjește-i ușor și pune deoparte.
    • Blenduiește sau pisează toate ingredientele într-un molcajete până obții un sos cu textură și bucăți mici.
    Asamblare taco:
    • Pune foile de tortilla în suportul de tortilla.
    • Adaugă o bucată de pește în aluat.
    • Acoperă cu maioneză chipotle folosind un flacon cu duză.
    • Adaugă varză julienne, felii de ceapă murată și ornează cu câteva frunze de coriandru.
    • Servește taco-urile cu sosul preferat, roșu sau verde.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu