+

Pentru marinare

  • Cotlete de miel 2.1 kg
  • Piper cayenne 2 g
  • Piper 2 g
  • Paprika 30 g
  • Ghimbir 25 g
  • Turmeric 15 g
  • Scortisoara 12 g

Pentru tajine

Pentru servire

  • Coriandru 10 g
  • Patrunjel verde frunze 20 g
  1. Pentru marinare

    • Amesteca intr-un bol condimentele: piper cayenne, piper negru macinat, paprika, ghimbir proaspat ras, turmeric ras si scortisoara rasa.
    • Maseaza cotletele de miel cu jumatate din mixul de condimente, acopera bolul si lasa la rece timp de 12 ore.

  2. Pentru tajine

    • Preincalzeste cuptorul la 150°C. Incalzeste vasul tangine, adauga jumatate din cantitatea de ulei de masline, adauga ceapa tocata marunt, jumatate din mixul de condimente si soteaza la foc mic timp de 10 minute, pana ce ceapa devine translucida, fara sa isi schimbe culoarea. Spre sfarsitul sotarii adauga usturoi tocat marunt.
    • Intr-o tigaie adauga uleiul de masline ramas, rumeneste cotletele de miel pe ambele parti pana devin maronii. Adauga cotletele rumenite in vasul tangine, degreseaza tigaia in care ai prajit cotletele cu 125 ml din sucul de rosii de la Knorr Rosii intregi decojite si adauga sosul in vasul tangine.
    • Adauga in vasul tangine sucul de rosii ramas, Knorr Rosii intregi decojite taiate cuburi, caisele uscate, taiate in doua, si curmalele taiate in jumatate, stafidele, fulgii de migdale, sofranul, Knorr Professional Bulion Lichid de Vita, 1 litru de apa si mierea. Acopera vasul tangine si fierbe la foc mic in cuptor timp de 1 ora, pana cand carnea se patrunde si se desprinde usor de pe os.

  3. Pentru servire

    • Serveste cu coriandru si patrunjel proaspat tocat.
+