Menu

Ingrediente

+

Pentru Preparat

  • Faina 250.0 g
  • Oua 1.0 buc
  • Zahar 80.0 g
  • Unt 120.0 g
  • Razatura coaja de lamaie 12.0 g
  • Esenta vanilie 5.0 ml
  • Lapte 500.0 ml
  • Esenta vanilie 8.0 ml
  • Zahar 100.0 g
  • Oua 2.0 buc
  • Amidon de porumb 50.0 g
  • Fructe de padure proaspete 250.0 g
  • Ciocolata alba 300.0 g
  • Carte D’Or Topping Fructe de Padure 50.0 g
  • Rama Cremefine 31% multiple aplicații 250.0 ml
  • micro plante

...

Mod de preparare

  1. Pentru Preparat

    Ingredientele spălate, curățate, eviscerate, porționate în prealabil, vor trece prin următorii pași:
    • Amestecă untul și zahărul până obții o pastă fină.
    • Adaugă făina cernută, sare și praf de copt, obții o textură nisipoasă prin frecarea aluatului între vârfurile degetelor.
    • Adaugă gălbenușurile de ou, esența de vanilie și răzătura din coaja de lămâie și amestecă în continuare.
    • Când aluatul este gata, împachetează-l în folie de prospețime și ține la rece timp de 2 ore.
    • Preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius.
    • Pe o suprafață plată presară făină și întinde aluatul la o grosime de ½ cm, așază-l apoi într-o formă de tartă cu marginea înaltă de 1 cm.
    • Introdu forma în cuptor pentru 10-12 minute, până când aluatul capătă o culoare ușor aurie.
    • Pentru crema de vanilie, fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată pe jumătate.
    • Într-un castron, amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou până când obții o consistență cremoasă.
    • Adaugă amidonul și amestecă constant pentru omogenizare. Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, toarnă jumătate din cantitate în castron și amestecă bine.
    • Încorporează apoi în laptele rămas pe foc și lasă să fiarbă timp de 2-3 minute.
    • Lasă amestecul la răcit, omogenizează cu un tel și păstrează-l la frigider.
    • Pentru ganaj, mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol. Adaugă Rama Cremefine 31% multiple aplicații într-o oală și fierbe la foc mediu, apoi toarnă peste ciocolată.
    • După câteva minute, amestecă cu un tel, adaugă untul, omogenizează, menține la bain-marie.
    • Pregătește sosul din fructe de pădure: pune fructele într-o oală cu mâner, adaugă Carte D’Or Topping Fructe de pădure și fierbe câteva minute, amestecă pentru omogenizare, lasă sosul să se răcească.
    • Umple tarta cu crema de vanilie, sos din fructe de pădure și ganaj de ciocolată, menține la rece până în momentul servirii.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu