Menu

Ingrediente

+

Pentru aluatul de tarta

  • Unt 50.0 g
  • Faina 50.0 g
  • Aluat de foietaj 600.0 g

Pentru umplutura


O gustare pentru toate anotimpurile. Se pregateste la cald si se serveste rece.

...

Mod de preparare

  1. Pentru aluatul de tarta

    • Preincalzeste cuptorul la 180ºC.
    • Unge formele de tarta cu unt si apoi tapeteaza-le cu faina.
    • Presara faina pe masa si intinde 600 g aluat de foietaj scos din frigider, presara faina peste, iar cu ajutorul unui sucitor intinde aluatul pana obtii o grosime de 2 mm.
    • Taie aluatul pentru formele de tarta si apoi umple fiecare forma cu foietaj, presand usor pentru a lua forma de tarta. Introdu formele la rece timp de 10 minute. Inteapa cu ajutorul unei furculite fiecare tarta, apoi coace in cuptorul preincalzit timp de 10 minute, redu temperatura la 160ºC.
  2. Pentru umplutura

    • Curata si taie cuburi telina, apoi adauga intr-o oala cu 1,2 litri apa fierbinte, adauga Knorr Professional Bulion Lichid Legume si fierbe timp de 25 de minute. Scurge apoi cuburile de telina, pastreaza putin din supa in care a fiert si mixeaza intr-un robot profesional pana obtii un piure fin.
    • Daca este nevoie, trece piureul printr-o sita fina.
    • Lasa piureul sa se raceasca in robot, apoi adauga galbenusurile de ou, Knorr Primerba Ceapa Salota, usturoi, parmezan proaspat ras si smantana lichida.
    • Mixeaza toata compozitia in robot pana obtii o crema fina. Trece prin sita fina daca este nevoie.
    • Asaza formele de tarta pe o tava, umple fiecare tarta cu crema obtinuta si introdu tava in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 8 minute, pana ce crema se intareste dar nu isi schimba culoarea.
  3. Pentru umplutura

    • Curata si taie cuburi telina, apoi adauga intr-o oala cu 1,2 litri apa fierbinte, adauga Knorr Professional Bulion Lichid Legume si fierbe timp de 25 de minute. Scurge apoi cuburile de telina, pastreaza putin din supa in care a fiert si mixeaza intr-un robot profesional pana obtii un piure fin.
    • Daca este nevoie, trece piureul printr-o sita fina.
    • Lasa piureul sa se raceasca in robot, apoi adauga galbenusurile de ou, Knorr Primerba Ceapa Salota, usturoi, parmezan proaspat ras si smantana lichida.
    • Mixeaza toata compozitia in robot pana obtii o crema fina. Trece prin sita fina daca este nevoie.
    • Asaza formele de tarta pe o tava, umple fiecare tarta cu crema obtinuta si introdu tava in cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 8 minute, pana ce crema se intareste dar nu isi schimba culoarea.
  4. Pentru servire

    • Scoate tarta din forma, lasa la temperat, serveste cu germeni de mazare si o felie de crispy bacon.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu