Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Rețetă prezentată în cadrul Foodservice & Hospitality Expo 2025 de către Chef Andrei Bulz

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    1. Tartar de vită
    • Toacă mușchiul de vită fin cu cuțitul.
    • Amestecă ușor cu: 
      • Ceapa șalotă, arpagicul, caperele, castraveții murați (toate tocate fin)
      • Mugurii de pin prăjiți
      • Gălbenușul pasteurizat
    • Condimentează cu Worchester, sos Tabasco, sare afumată și piper.
    • Lasă la rece 10-15 min.
    2. Dressing de soia & maioneză
    • Amestecă sosul de soia cu maioneza Hellmann’s Real până obții o emulsie fină.
    • Opțional: câteva picături de ulei de susan pentru aromă.
    3. Chips crocant din cartof
    • Prepară din 100 g Knorr Piure de cartofi o textură mai lejeră, încorporează 20 g Knorr Maizena Amidon de porumb.
    • Întinde subțire pe un covoraș de silicon, deshidratează la 90°C (1-2 ore).
    • Rupe și prăjește la 170°C până devine crocant.
    4. Crochete pătrate
    • Hidratează restul de Knorr Piure de cartofi  cu 600 ml apă la 80°C, amestecând ușor.
    • Încorporează Maizena, lasă să se răcească.
    • Întinde într-o tavă, grosime 1,5–2 cm, nivelează.
    • Răcește complet, taie pătrate egale (3x3 cm).
    • Prăjește în baie de ulei la 170–175°C până devin aurii.
    • Scurge pe hârtie absorbantă.
    Montaj final
    • Formează quenelle din tartarul de vită cu ajutorul a două lingurițe.
    • Montează câte un quenelle pe fiecare crochetă pătrată. 
    • Ornează cu dressing de soia și maioneză. 
    Decorează cu microplante și câțiva muguri de pin extra.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu