Ingrediente
Pentru pasta de smochine
-
Smochine 200.0 g
-
Coniac 100.0 ml
Pentru stratul de pui
-
Piept de pui 500.0 g
-
Albus de ou 3.0 buc
-
Smantana lichida 15% grasime 50.0 ml
Pentru piure-ul de spanac
-
Baby spanac 800.0 g
-
Usturoi
-
Sare
Pentru stratul de spanac
-
Smantana lichida 15% grasime 30.0 ml
Pentru al treilea strat
-
Smantana lichida 15% grasime 100.0 ml
-
Coniac 20.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru pasta de smochine
- Inmoaie în 100 ml coniac 200 g smochine deshidratate.
-
Pentru stratul de pui
- Amesteca intr-un robot de bucatarie 500 g piept de pui, 3 albusuri de ouă, 10 g Knorr Professional Bulion Lichid Pui si 50 ml smantana lichida. Adauga piper alb si amesteca pana devine o pasta omogena, fara aglomerari.
- Acopera forma de gatire cu folie, asază uniform pat de smochine, aplica strat din pasta de carne, inca un strat de smochine si ulterior pasta de carne ramasa.
- Gateste terina in cuptor la 80ºC timp de 90 minute.
- Scoate tava din cuptor, acopera cu folie, asaza o altă tava deasupra si preseaza cu o greutate de minim 4 kg, raceste în frigider pana a doua zi.
-
Pentru piure-ul de spanac
- Blanaeaza in apa cu sare 800 g de spanac tanar. Amesteca spanacul intr-un blender impreuna cu o capatana de usturoi si sare pana formeaza o pastă omogena.
-
Pentru stratul de spanac
- Fierbe 200 ml apa, adauga 30 g Knorr Aspic de porc si amesteca pana la dizolvare. Adaugă ¾ din piureul de spanac, amesteca omogen si toarna compozitia deasupra terinei de pui. Mentine terina la rece timp de 1 oră.
- Fierbe 100 ml apa, adauga 15 g Knorr Aspic de porc si amestecă pana la dizolvare. Adauga 30 ml smantana lichida, amesteca impreuna cu piureul de spanac ramas si stropeste aleatoriu terina.
-
Pentru al treilea strat
- Incalzeste 100 ml smantana lichida, adaugă 20 ml coniac si 10 g Knorr Aspic de porc. Omogenizeaza pana la dizolvare si stropeste terina pentru a obtine al 3-lea strat de culoare.