1. Pentru pasta de smochine

    • Inmoaie în 100 ml coniac 200 g smochine deshidratate.

  2. Pentru stratul de pui

    • Amesteca intr-un robot de bucatarie 500 g piept de pui, 3 albusuri de ouă, 10 g Knorr Professional Bulion Lichid Pui si 50 ml Rama Cremefine 15% multiple aplicatii. Adauga piper alb si amesteca pana devine o pasta omogena, fara aglomerari.
    • Acopera forma de gatire cu folie, asază uniform pat de smochine, aplica strat din pasta de carne, inca un strat de smochine si ulterior pasta de carne ramasa.
    • Gateste terina in cuptor la 80ºC timp de 90 minute.
    • Scoate tava din cuptor, acopera cu folie, asaza o altă tava deasupra si preseaza cu o greutate de minim 4 kg, raceste în frigider pana a doua zi.
  3. Pentru piure-ul de spanac

    • Blanaeaza in apa cu sare 800 g de spanac tanar. Amesteca spanacul intr-un blender impreuna cu o capatana de usturoi si sare pana formeaza o pastă omogena.

  4. Pentru stratul de spanac

    • Fierbe 200 ml apa, adauga 30 g Knorr Aspic de porc si amesteca pana la dizolvare. Adaugă ¾ din piureul de spanac, amesteca omogen si toarna compozitia deasupra terinei de pui. Mentine terina la rece timp de 1 oră.
    • Fierbe 100 ml apa, adauga 15 g Knorr Aspic de porc si amestecă pana la dizolvare. Adauga 30 ml Rama Cremefine 15% multiple aplicatii, amesteca impreuna cu piureul de spanac ramas si stropeste aleatoriu terina.
  5. Pentru al treilea strat

    • Incalzeste 100 ml Rama Cremefine 15% multiple aplicatii, adaugă 20 ml coniac si 10 g Knorr Aspic de porc. Omogenizeaza pana la dizolvare si stropeste terina pentru a obtine al 3-lea strat de culoare.

+