Tocana vegana
Aceasta reteta este un mod usor de a transforma o reteta traditionala intr-una vegana. Odata prajite, ciupercile ofera un gust si o textura „carnoasa” preparatului.

Ingrediente
Pentru tocana
-
Ciuperci Oyster 500 g
-
Ulei de rapita 50 ml
-
Ceapa 400 g
-
Praz 200 g
-
Morcovi 100 g
-
Usturoi 10 g
-
Apa 600 ml
-
Linte verde, fiarta 250 g
-
Cartofi 700 g
-
Ulei de floarea soarelui 50 ml
Mod de preparare
-
Pentru tocana
- Curatati legumele, tocati ceapa, morcovii si prazul.
- Incalziti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie, adaugati legumele si gatiti timp de 5 minute, apoi adaugati cimbru si usturoiul.
- Adaugati lintea, apa, Knorr Concentrat de ciuperci si Knorr Concentrat de legume, apoi fierbeti timp de 10 minute.
- Adaugati Knorr Sos Bolognese si ingrosati sosul Knorr Rantas alb, apoi luati vasul de pe foc.
- Taiati ciupercile de-a lungul, apoi incalziti uleiul ramas si frigeti timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi puneti-le deoparte.
- Curatati si taiati cartofii subtiri, apoi turnati uleiul de floarea soarelui incalzit sa acopere toti cartofii.
- Turnati jumatate din umplutura intr-un vas, apoi adaugati un strat de ciuperci, repetati si terminati cu un strat de cartofi.
- Acoperiti cu folie de aluminiu, apoi introduceti in cuptor si coaceti pentru 30 de minute.
- Indepartati folia si continuati sa gatiti timp de 15 minute sau pana se rumenesc.