Tocanita de cerb cu zbarciogi, castane si crema de dovleac
Castanele sunt printre ingredientele favorite din sezonul de iarna, avand si efecte curative. Gustul dulce ii confera versatilitate in utilizare, atat la tocanite, pe baza de vanat sau diverse tipuri de carne ori la deserturi.

Ingrediente
Tocanita de cerb cu zbarciogi, castane si crema de dovleac
−
+
€0.0
Pentru tocanita de cerb
Pulpa de cerb
/kg
2.0 kg
0%
Ciuperci zbarciogi congelate/proaspete
/g
200.0 g
0%
Castane
/g
150.0 g
0%
Vin rosu
/ml
500.0 ml
0%
Ceapa rosie
/g
200.0 g
0%
Knorr Sos Demi-Glace
/g
100.0 g
0%

Pentru crema de dovleac
Dovleac
/kg
3.0 kg
0%
/
Pentru tocanita de cerb
-
Pulpa de cerb 2.0 kg
-
Ciuperci zbarciogi congelate/proaspete 200.0 g
-
Castane 150.0 g
-
Vin rosu 500.0 ml
-
Ceapa rosie 200.0 g
Pentru crema de dovleac
-
Dovleac 3.0 kg
Mod de preparare
-
Pentru tocanita de cerb
- Curata ceapa rosie, toaca marunt si apoi caleste in ulei.
- Adauga carnea taiata cubulete, condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga Knorr Primerba Ierburi de Provence.
- Rumeneste carnea usor, stinge cu vin rosu si cu apa, apoi adauga castanele intregi.
- Dupa ce carnea s-a inmuiat, adauga ciupercile.
- Prepara sosul Knorr Demi-glace conform indicatiilor, iar la final adauga vinul.
- Toarna sosul peste carne. Lasa la foc mic pana scade.
-
Pentru crema de dovleac
- Curata dovleacul , taie-l cuburi si fierbe-l cu putin zahar in apa pentru gust.
- Prepara crema de dovleac in Thermomix, unde se adauga si Knorr amidon de porumb.
-
Pentru servire
- Aseaza in farfurie crema de dovleac, apoi tocanita de cerb si armonizeaza cu ulei de wasabi.