+

Pentru vanata gratinata

  • Vanata 1 buc
  • Rosii 50 g
  • Ceapa, taiata marunt 50 g
  • Catel de usturoi, taiat marunt 1 buc
  • Morcovi, taiati cuburi mici 30 g
  • Praz, taiat marunt 30 g
  • Cascaval, ras 80 g
  • Unt 20 g
  • Ulei de masline 30 ml
  • Sare si piper negru macinat, dupa gust
  1. Pentru vanata gratinata

    • Taiati vanata pe jumatate, pe lung. Asezonati cu sare si piper negru macinat si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
    • Dupa ce s-a copt, scoateti din cuptor vanata si scobiti interiorul vinetei cu ajutorul unei linguri. Pastrati miezul.
    • Opariti rosiile, decojiti si scoateti semintele, taiati-le cuburi mici.
    • Taiati ceapa marunt si sotati in ulei de masline, cand devine sticloasa, adaugati NoMince si prajiti usor. Adaugati usturoiul tocat marunt, morcovii, taiati cuburi si prazul taiat marunt. Continuati sa prajiti usor, asezonati cu sare si piper negru macinat, la final, adaugati cuburile de rosii.
    • Fierbeti la foc mic pana ce rosiile sunt patrunse, apoi adaugati mizeul de vanata copt si tocat fin.
    • Umpleti jumatatile de vanata scobite cu amestecul pregatit, presarati cascaval ras deasupra si apoi adaugati cateva felii de unt.
    • Puneti jumatatile de vanata umplute pe o tava tapetata cu hartie de copt, introduceti in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade Celsius si coaceti timp de 10 minute sau pana suprafata se gratineaza si formeaza o crusta aurie.