+

Pentru fasolea alba cu usturoi

  • Fasole alba (bob mare) 1 kg
  • Usturoi 30 g
  • Apa 3 l

Pentru ardei copt

  • Ardei gras rosu 10 buc

Pentru avocado

  • Avocado 2 buc
  • Zeama de lime 10 ml

Pentru salsa de rosii

  • Rosii decojite si taiate cubulete 500 g
  • Coriandru maruntit 20 g
  • Ceapa (brunoise) 20 g
  • Zeama de lime 15 ml

Pentru tortilla din faina

  • Faina de grau 300 g
  • Apa 250 ml

Pentru carnatii chorizo

  • Carnati chorizo 200 g

Pentru vrabioara de vita

  1. Pentru fasolea alba cu usturoi

    • Adaugati fasolea in apa si lasati-o la foc mic timp de 1 ora.
    • Scurgeti fasolea si clatiti-o.
    • Umpleti din nou vasul cu apa rece, suficient pentru a acoperi fasolea.
    • Aduceti la fiert timp de 1-1,5 ore.
    • Scurgeti apa, insa pastrati o parte din lichid.
    • Intr-o tigaie sotati usor usturoiul maruntit, adaugati fasolea Lima scursa, amestecati-le si apoi adaugati lichidul ramas de la fasole.
    • Asezonati dupa gust.

  2. Pentru ardei copt

    • Pregatiti gratarul pentru coacere (sau coaceti la cuptor).
    • Coaceti ardeii. Indepartati-i de pe foc, puneti-i pe o tava si acoperiti-i bine timp de 5 minute.
    • Scoateti ardeii din tava si curatati-i de coaja, apoi lasati-i la scurs.

  3. Pentru avocado

    • Adaugati zeama de lime la avocado zdrobit si asezonati dupa gust.
    • Acoperiti-l si lasati-l deoparte.

  4. Pentru salsa de rosii

    • Amestecati toate ingredientele pregatite intr-un bol.
    • Asezonati-le si lasati-le deoparte pana la momentul servirii.

  5. Pentru tortilla din faina

    • Puneti faina de grau intr-un bol si incorporati treptat apa calda la 55 grade. Coca ar trebui sa nu se prinda de margini.
    • Presarati suprafata pe care veti intinde coca cu faina de grau si framantati coca usor.
    • Lasati-o sa se odihneasca timp de 30 de minute.
    • Portionati coca in bile de 30 g, pe care le veti presa intr-o presa de tortilla.
    • Intr-o tigaie incinsa moderat, prajiti tortilla pe o parte pana cand se rumeneste si apoi rasturnati-o pentru a o pregati si pe cealalta parte.
  6. Pentru carnatii chorizo

    • Prajiti carnatii intr-o tigaie incinsa pana cand se gatesc bine.

  7. Pentru vrabioara de vita

    • Condimentati vrabioara portionata cu amestecul de condimente si Knorr Deep Smoke.
    • Incingeti o tigaie, adaugati ulei de masline si prajiti vrabioara pana cand devine crocanta.
    • Adaugati putin unt la final.

  8. Pentru decor

    • Adaugati frunze de coriandru, sferturi de lime, inele de ceapa (taiate fin).
+