Ingrediente
Pentru fasolea alba cu usturoi
-
Fasole alba (bob mare) 1.0 kg
-
Usturoi 30.0 g
-
Apa 3.0 l
Pentru ardei copt
-
Ardei gras rosu 10.0 buc
Pentru avocado
-
Avocado 2.0 buc
-
Zeama de lime 10.0 ml
Pentru salsa de rosii
-
Rosii decojite si taiate cubulete 500.0 g
-
Coriandru maruntit 20.0 g
-
Ceapa (brunoise) 20.0 g
-
Zeama de lime 15.0 ml
Pentru tortilla din faina
-
Faina de grau 300.0 g
-
Apa 250.0 ml
Pentru carnatii chorizo
-
Carnati chorizo 200.0 g
Pentru vrabioara de vita
-
Vrabioara de vita 1.5 kg
-
Amestec de condimente (5g sare, 4g boia de ardei afumata, 1g chimen) 10.0 g
-
Unt 200.0 g
Mod de preparare
-
Pentru fasolea alba cu usturoi
- Adaugati fasolea in apa si lasati-o la foc mic timp de 1 ora.
- Scurgeti fasolea si clatiti-o.
- Umpleti din nou vasul cu apa rece, suficient pentru a acoperi fasolea.
- Aduceti la fiert timp de 1-1,5 ore.
- Scurgeti apa, insa pastrati o parte din lichid.
- Intr-o tigaie sotati usor usturoiul maruntit, adaugati fasolea Lima scursa, amestecati-le si apoi adaugati lichidul ramas de la fasole.
- Asezonati dupa gust.
-
Pentru ardei copt
- Pregatiti gratarul pentru coacere (sau coaceti la cuptor).
- Coaceti ardeii. Indepartati-i de pe foc, puneti-i pe o tava si acoperiti-i bine timp de 5 minute.
- Scoateti ardeii din tava si curatati-i de coaja, apoi lasati-i la scurs.
-
Pentru avocado
- Adaugati zeama de lime la avocado zdrobit si asezonati dupa gust.
- Acoperiti-l si lasati-l deoparte.
-
Pentru salsa de rosii
- Amestecati toate ingredientele pregatite intr-un bol.
- Asezonati-le si lasati-le deoparte pana la momentul servirii.
-
Pentru tortilla din faina
- Puneti faina de grau intr-un bol si incorporati treptat apa calda la 55 grade. Coca ar trebui sa nu se prinda de margini.
- Presarati suprafata pe care veti intinde coca cu faina de grau si framantati coca usor.
- Lasati-o sa se odihneasca timp de 30 de minute.
- Portionati coca in bile de 30 g, pe care le veti presa intr-o presa de tortilla.
- Intr-o tigaie incinsa moderat, prajiti tortilla pe o parte pana cand se rumeneste si apoi rasturnati-o pentru a o pregati si pe cealalta parte.
-
Pentru carnatii chorizo
- Prajiti carnatii intr-o tigaie incinsa pana cand se gatesc bine.
-
Pentru vrabioara de vita
- Condimentati vrabioara portionata cu amestecul de condimente si Knorr Deep Smoke.
- Incingeti o tigaie, adaugati ulei de masline si prajiti vrabioara pana cand devine crocanta.
- Adaugati putin unt la final.
-
Pentru decor
- Adaugati frunze de coriandru, sferturi de lime, inele de ceapa (taiate fin).