Iata cativa indicatori pe care ii ia in considerare Unilever vis-à-vis de agricultura sustenabila:
Chimicale agricole si combustibili
Optimizarea cantitatilor de chimicale agricole (fertilizatori/pesticide) si de combustibili folosite
![](/inspiratie-bucatari/sustenabilitate/agricultura-sustenabila/_jcr_content/parsys/content/textimage_copy/image.img.jpg/1503475902566.jpg)
Soluri
Imbunatatirea calitatii solului si a capacitatii sale de a sprijini viata plantelor si a animalelor (fertilitatea solului), si reducerea eroziunii solului care poate duce la pierderea nutrientilor.
![](/inspiratie-bucatari/sustenabilitate/agricultura-sustenabila/_jcr_content/parsys/content/textimage_1731031431/image.img.jpg/1503475903399.jpg)
Apa
Optimizarea cantitatii de apa necesara pentru culturi si protejarea raurilor si iazurilor impotriva contaminarii cu ingrasaminte si pesticide.
![](/inspiratie-bucatari/sustenabilitate/agricultura-sustenabila/_jcr_content/parsys/content/textimage_1919940005/image.img.jpg/1503475903214.jpg)
Biodiversitate
Cultivarea recoltelor fara a distruge peisajul natural sau fauna salbatica. Fermierii trebuie incurajati sa ingrijeasca, unde este posibil, terenurile de-a lungul cursurilor de apa.
Deseuri
Colectarea corecta a deseurilor care protejeaza mediul inconjurator, fermierii si copiii.
Energia si gazele cu efect de sera
Intelegerea si gasirea oportunitatilor de reducere a consumului de energie in agricultura. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea de masini de optimizare, utilizarea redusa a pesticidelor / fertilizatorilor si reducerea consumului de energie in irigare.
Capitalul uman si social
Asigurarea capacitatii oamenilor de a castiga si de-asi sustine stilul de viata.
Protectia animalelor
Stabilirea unor standarde si colaborarea dintre furnizori si fermieri, pentru a-i ajuta sa devina compatibili pentru o mai buna protectie a animalelor.