Menu

13:47

Pestii sunt considerati ca fiind grupul cel mai vechi si cel mai numeros de vertebrate, adaptate exclusiv mediului acvatic. Scheletul lor poate fi cartilaginos sau osos. Corpul este protejat de solzi de origine dermica, cu structuri diferite. Pentru deplasare se folosesc de inotatoare, perechi si neperechi, formate din raze scheletice unite printr-o membrana intermediara.

Unele specii de pesti traiesc toata viata in Marea Neagra, altele migreaza din Marea Mediterana la noi, dar exista si fenomenul invers, adica specii care migreaza de la noi, spre Bosfor si Marea Marmara.  

Cateva specii de pesti din Marea Neagra: morun, nisetru, pastruga, sip, scrumbia, gingirica, barbun, hamsia, anghila, stavrid, chefal, pisica de mare, calcan, rechin (cainele de mare), etc.

Chef Gheorghe Hanes

Cu specializari atat in Romania cat si in Germania, Maestrul in Arta Culinara Gheorghe Hanes a avut prima pozitie de Bucatar Sef inca din anul 1972. In experienta sa de peste 40 de ani, are premii castigate la concursuri nationale de gastronomie si a fost de doua ori capitan al echipei nationale la festivaluri internationale de gastronomie.

Intreaga sa cariera este presatata cu pozitii la Hoteluri si Restaurante pe litoral, loc unde continua sa profeseze si azi, atat ca Maestru in Arta Culinara, cat si ca Lector si Evaluator de Competente gastronomice. 

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu