Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat


Rețetă prezentată în cadrul Foodservice & Hospitality Expo 2025 de către Chef Alexandru Ciurea

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    1. Ceafă de porc confit
    • Porționează ceafa în bucăți de 250 g.
    • Condimentează cu Knorr Condimente pentru carne porc, cimbru și usturoi.
    • Așază în gastro GN, acoperă cu grăsime (ulei sau unt clarificat).
    • Gătește în cuptor combi-steam la 120°C, 100% umiditate, 3,5 ore.
    • Scoate, lasă să se odihnească, apoi rumenește în cuptor la 220°C, funcție grill, 10 min pentru crustă.
    2.Cartofi Bravas la cuptor
    • Taie cartofii în cuburi mari.
    • Condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și eventual boia dulce.
    • Așază în tavă GN, coace la 180°C, ventilație, 35 min, până devin aurii și crocanți.
     3. Piure de cartofi cu amestec de ardei Peperonata
    • Hidratează Knorr Piure de cartofi conform indicațiilor.
    • Adaugă unt și încorporează Knorr Peperonata pasată pentru textură fină.
    4. Chipsuri de cartofi violet
    • Taie cartofii subțire (mandolină).
    • Prăjește în ulei la 180°C până devin crocanți.
    • Scurge pe hârtie absorbantă.
    5. Piure de sfeclă roșie
    • Mixează sfecla prefiartă cu unt, sare, piper.
    • Poți adăuga un strop de ulei de măsline pentru luciu.
    6. Sos de friptură
    • Pregătește sosul de friptură conform indicaților. Adaugă cateva crenguțe de cimbru pentru un gust bogat. Redu Knorr Sos pentru friptură până devine lucios.
    • Glazurează carnea înainte de servire.
    7. Plating
    • Pe farfurie, cu ajutorul unui flacon de sos, montează piureul de sfeclă roșie, deasupra piure de cartofi cu ardei copt, carne glazurată, cartofi Bravas aurii, chipsuri violet, picături ulei de pătrunjel, microplante.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu