Ingrediente
Pentru muschiulet de porc cu chorizo
-
Muschiulet de porc 1.8 kg
-
Albus de ou 13.0 buc
-
Smantana lichida 15% grasime 200.0 ml
-
Carnati chorizo 120.0 g
-
Ulei
-
Jambon uscat 160.0 g
-
Rama Combi Profi
Pentru puiul cu curmale
-
Piept de pui 1.8 kg
-
Curmale 150.0 g
-
Coniac 100.0 ml
Pentru crusta de verdeturi
-
Pesmet alb 200.0 g
-
Patrunjel 200.0 g
-
Ulei de masline 50.0 ml
Pentru pomme duchesse
-
Apa 3.0 l
-
Knorr Professional Bulion lichid de pui 60.0 g
-
Cartofi 2.0 kg
-
Unt 100.0 g
-
Parmezan ras 50.0 g
-
Galbenus de ou 4.0 buc
Pentru sosul de piper verde
-
Vin alb 200.0 ml
-
Foi de dafin 1.0 buc
-
Crenguta rozmarin 1.0 buc
-
Crenguta cimbrisor 1.0 buc
-
Catei de usturoi 2.0 buc
-
Apa 400.0 ml
Mod de preparare
-
Pentru muschiulet de porc cu chorizo
- Fasoneaza muschiuletul de porc, taie capetele, formeaza carnea in forma de cilindru.
- Amesteca intr-un robot de bucatarie carnea de la fasonare, 3 albusuri de ou, 100 ml smantana lichida pana obtii o pasta omogena.
- Adauga in compozitia formata carnatii Chorizo taiati in cubulete mici.
- Intinde folie de aluminiu pe masa de lucru, stropeste cu ulei.
- Asaza in forma de evantai jambonul crud uscat.
- Aplica uniform farsa de carne peste jambon, asaza muschiuletul de porc, asezoneaza cu Knorr Condimente pentru porc (procesat pudra fina intr-un blender).
- Ruleaza compozitia in forma cilindrica, strange capetele.
- Gateste ruloul de carne in cuptor la 80 grade C timp de 90 minute.
- Inainte de servire portioneaza carnea.
- Aplica cu pompa speciala sub presiune un strat de Rama Combi Profi pe o tava de cuptor, asaza rulourile de carne, aplica inca un strat de Rama Combi Profi si gratineaza-le la 200 grade C.
-
Pentru puiul cu curmale
- Amesteca intr-un robot de bucatarie pieptul de pui, albusurile de ou si smantana lichida.
- Hidrateaza curmalele in coniac.
- Intinde pe masa de lucru folie alimentara, niveleaza pasta de carne, asaza in mijloc curmalele si ruleaza in forma cilindrica.
- Gateste ruloul de pui in cuptor la 80 grade C timp de 1 ora. Inainte de servire, portioneaza rulourile de pui.
- Pe o tava de cuptor, aplica cu pompa speciala sub presiune un strat de Rama Combi Profi, aseaza rulourile si pulverizeaza deasupra inca un strat de grasime vegetala.
- Gratineaza carnea la 190 grade C timp de cateva minute.
-
Pentru crusta de verdeturi
- Amesteca intr-un robot de bucatarie pesmetul alb cu patrunjelul verde.
- Amesteca Knorr Primerba Ierburi de Gradina cu uleiul de masline, unge rulourile si trece-le prin pesmetul de verdeturi.
-
Pentru pomme duchesse
- Pune 3 l apa intr-o oala, adauga 60 g Knorr Professional Bulion Lichid Pui.
- Spala 2 kg de cartofi, curata si fierbe in supa baza de pui.
- Scurge intr-o sita, paseaza si incorporeaza 100 g unt pina este omogen.
- Adauga 4 galbenusuri de ou si 50 g parmezan pudra.
- Adauga piureul intr-un pos cu sprit si toarna sub forma de aveline pe hartie de pergament.
- Unge cu galbenus de ou avelinele si coace-le in cuptorul preincalzit la 200 grade C pina se coloreaza uniform.
-
Pentru sosul de piper verde
- Adauga intr-o oala 200 ml vin alb, o foaie de dafin, o crenguta de rozmarin si una de cimbrisor, 2 catei de usturoi zdrobiti.
- Fierbe vinul paina cand scade la jumatate, strecoara.
- Completeaza vinul infuzat cu 400 ml apa, adauga 5 g de Knorr Professional Bulion Lichid Vita si incorporeaza 65 g Knorr Sos de Piper verde.
- Fierbe sosul pina la consistenta cremoasa.