Ingrediente
Pentru preparat
-
Oua 10.0 buc
-
Otet alb 20.0 ml
-
Foi de dafin 2.0 buc
-
Chifla 10.0 buc
-
Bacon felii 10.0 buc
-
Avocado 3.0 buc
-
Creveti decorticati 250.0 n/a
-
Ulei de masline 30.0 ml
-
Usturoi 10.0 g
-
Vin alb 100.0 ml
-
Suc de lamaie 30.0 ml
-
Unt 30.0 g
-
Chives 15.0 g
-
Sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
-
Pentru preparat
Prajeste felile de bacon pe fiecare parte, scoate-le pe un prosop de hartie absorbant.Unge feliile de chifla cu unt si prajeste usor pe ambele parti.Taie marunt chives-ul (frunzele de arpagic).Taie avocado, curata si feliaza. Stropeste cu suc de lamaie.Taie Poseaza ouale in apa fierbinte 75-80 grade Celsius, cu adaos de sare, boabe de piper, foi de dafin si otet.Scoate ouale atent, sa nu spargi galbenusul.Intr-o tigaie, adauga ulei de masline, incinge uleiul adauga usturoi tocat fin, creveti decorticati si curatati, soteaza pana se rumenesc pe ambele parti, stinge cu vin, asezoneaza cu piper negru poaspat macinat si sare, spre final.Incalzeste sosul olandez.Monteaza ouale Benedict: aseaza pe chifla bacon prajit, felii avocado, peste oul posat, toarna sosul olandez incalzit, aseaza deasupra creveti sotati si presara piper negru proaspat macinat si chives tocat fin.