Menu

Ingrediente

+

Pentru preparat

  • Pui coquelet 2.0 buc
  • Morcovi 150.0 g
  • Radacina de telina 100.0 g
  • Boia afumata
  • Malai extra fin 500.0 g
  • Branza de burduf 150.0 g
  • Smantana fermentata 200.0 g
  • Knorr Professional Bulion lichid de pui 20.0 g
  • Tarhon
  • Ciuperci Shiitake 200.0 g
  • Foi de dafin
  • Crengute de cimbru
  • Usturoi
  • Microplante - nasturel, macris, porumb

Rețetă prezentată în cadrul Foodservice & Hospitality Expo 2025 de către Chef Andrei Bulz

...

Mod de preparare

  1. Pentru preparat

    1. Pregătirea ruladei de pui
    • Tranșează puiul coquelet: separă carnea de pe oase.
    • Aplatizează carnea, condimentează cu sare, piper și puțină boia afumată.
    • Întinde pielea puiului pe o folie de prospețime, deasupra carnea de pui aplatizată, rulează strâns, învelește în folie alimentară și gătește sous-vide la 65°C timp de 1,5 ore.
    • După gătire, rumenește rulada în tigaie cu puțin unt, crenguțe de cimbru, usturoi zdrobit, pentru culoare și aromă.
    2. Stocul de pui
    • Folosește oasele rămase, morcovii, țelina, foile de dafin și tarhon.
    • Fierbe la foc mic 2-3 ore pentru un stoc clar.
    • Strecoară și adaugă Knorr Bulion lichid de pui pentru intensitate.
    3. Sosul de papricaș reinterpretat
    • Într-o cratiță, încălzește Knorr Peperonata.
    • Adaugă boia afumată și ciupercile sotate.
    • Completează cu stocul de pui pentru fluiditate. Cu ajutorul unui blender vertical, mixează până obții un sos fin.
    • La final, încorporează smântâna fermentată pentru cremozitate.
    • Redu ușor, la foc mic, până obții un sos catifelat, cu gust intens.
    4. Garnitura – mămăligă cu brânză de burduf
    • Fierbe mălaiul extra fin în apă sărată, amestecând blând.
    • Când este aproape gata, încorporează brânza de burduf pentru gust autentic.
    • Poți turna mămăliga într-o formă și răci pentru a o tăia în cuburi sau într-o formă de silicon pentru mini știuleți de porumb pentru plating modern.
    5. Montaj
    • Porționează rulada în felii. Așază feliile de rulada de pui pe farfurie, între, garnitura de bulz – mini știuleții de porumb pe care i-am ars puțin cu un  arzator. 
    • Adaugă sosul de papricaș în jurul ruladei.
    Decorează cu microplante (năsturel, măcriș, porumb) pentru prospețime și culoare.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu