Menu

17:41

In vederea alcatuirii unui meniu corect pentru evenimente care se adreseaza unei colectivitati, se impune cunoasterea necesarului fiziologic de calorii si substante nutritive si a compozitiei chimice a fiecarui aliment care participa la alcatuirea unui preparat culinar.

Intocmirea meniurilor pentru evenimente trebuie sa aiba la baza urmatoarele principii:

  • asigurarea prin meniuri a necesarului fiziologic;
  • asocierea corecta a elementelor si a preparatelor in structura meniului;
  • ordonarea rationala a preparatelor in structura meniului;
  • ordonarea rationala si asocierea corespunzatoare cu bauturi.

Chef trainer Ovidiu Procopet

A inceput sa lucreze ca bucatar, in Suceava, in anul 1994, iar din 1996 a inceput parcursul dezvoltarii sale in domeniul culinar, avand astazi peste 25 de ani de experienta. De-a lungul activitatii sale a lucrat in restaurante precum: Vraja Marii  Costinesti, Piccolo Mondo, Santa Fe, Da Vinci Suceava, iar in prezent este bucatar-sef la Restaurant Miraj – Falticeni.

In 2015 a obtinut locul 2 in semifinala Arena Bucatarilor organizat de Selgros Cash & Carry la Iasi si a intrat in marea finala la Bucuresti, unde i-a fost inmanat premiul Unilever.

Chef trainer Constantin Ghimpu

Nu reinventez eu bucataria, au altii timp sa o faca; mie imi place sa combin si sa ma inspir.

La varsta de 13 ani am inceput sa lucrez in bucatarie ca picol, ospatar, am luat de la inceput ierarhia ospitalitatii, si de peste 15 ani lucrez ca bucatar. Probabil am mostenit placerea gatitului si bucuria de a primi oaspeti de la mama mea, care la randul ei a fost bucatareasa toata viata si o gazda primitoare."

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu