Menu

14:42

Sir Benjamin Thempson, conte de Rumford a fost primul care a descris modul de gatire la temperatura scazuta, in 1799. Beneficiile metodei au fost recunoscute in Franta, la mijlocul anilor 1960, cand era folosita pentru reducerea pierderilor din alimente. Astazi, bucatari renumiti din toata lumea aplica aceasta tehnica datorita numeroaselor sale avantaje.

Prin metoda sous-vide, gatirea este facuta pana cand temperatura centrului bucatii gatite atinge valoarea dorita. Datorita faptului ca gatirea se face la temperaturi mici, continuand tratamentul termic dupa acest punct, alimentul nu va deveni supra-gatit, ci se va pastra la temperatura tinta.

Chef trainer Ovidiu Procopet

A inceput sa lucreze ca bucatar, in Suceava, in anul 1994, iar din 1996 a inceput parcursul dezvoltarii sale in domeniul culinar, avand astazi peste 25 de ani de experienta. De-a lungul activitatii sale a lucrat in restaurante precum: Vraja Marii  Costinesti, Piccolo Mondo, Santa Fe, Da Vinci Suceava, iar in prezent este bucatar-sef la Restaurant Miraj – Falticeni.

In 2015 a obtinut locul 2 in semifinala Arena Bucatarilor organizat de Selgros Cash & Carry la Iasi si a intrat in marea finala la Bucuresti, unde i-a fost inmanat premiul Unilever.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu