Menu

Crezi ca este prea dificil sa pregatesti preparate gluten free in bucataria ta? Crezi ca e nevoie de o bucatarie si de un bucatar specializat pentru a pregati cele mai bune farfurii fara gluten? Avem cateva sugestii care te vor ajuta sa pregatesti meniuri pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau pentru cele care evita consumul de gluten din alte motive, chiar in restaurantul tau. Descopera trucurile Unilever Food Solutions mai jos!

Ce inseamna "fara gluten"?

01:20

Pentru ca meniul fara gluten sa fie usor de realizat, chiar si in bucataria ta, descopera mai jos cateva sfaturi ce te vor ajuta sa nu contaminezi niciodata farfuriile gluten free!

  1. Fii la curent cu reglementarile legale privind alergenii. Instruieste-ti toti angajatii si asigura-te ca sunt la curent cu toate schimbarile.
  2. Ofera informatii clare clientilor despre preparatele ce contin gluten si alege furnizori cu reputatie buna. Mentine conditiile de depozitare adecvate si pastreaza toata produsele fara gluten in ambalajul original sau in recipiente diferentiate in mod clar.
  3. Amenajeaza o zona pentru prepararea alimentelor fara gluten si controleaza metodele de preparare si riscul de contaminare incrucisata. Asigura sorturi si uniforme de lucru diferite pentru pregatirea preparatelor cu si fara gluten.
  4. Asigura-te ca personalul isi spala mainile cand manipuleaza sau pregateste preparate fara gluten. Asigura ustensile diferite pentru pregatirea preparatelor cu si fara gluten. Ofera toate elementele necesare pentru a te asigura ca toate produsele si ingredientele fara gluten sunt identificate in mod clar.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu