Din ce in ce mai multi clienti vorbesc despre reducerea cantitatii de carne pe care o mananca. Acum este momentul sa arunci o privire peste meniul tau - oferi optiunile potrivite pentru a face fata acestei schimbari? Promovezi aceste optiuni suficient de bine?

O mare parte dintre clientii tai ar putea deja sa evite carnea din motive religioase sau etice, dar in acest moment, ceea ce impulsioneaza trendul unei alimentatii pe baza de plante este preocuparea sporita pentru sanatate si impactul asupra mediului. Unii clienti vor sa echilibreze situatia punand mai putina carne si mai multe legume in farfuria lor. Altii nu vor sa renunte cu totul la carne, dar prefera alternative mai sanatoase la carnea rosie, cum ar fi carnea de pui sau peste. Alti clienti renunta cu desavarsire la produsele animale din dietele lor. Arata-le ca le sustii alegerile si adauga preparate pe baza de plante in meniul tau.

 

Promoveaza

Vegetarian menu option

Nu ascunde preparatele vegetariene sau vegane intr-o sectiune separata. Eticheteaza intr-un mod evident preparatele vegetariene sau vegane pentru a le usura clientilor tai cautarea. Le poti marca cu ajutorul unor simbolurilor. In mod alternativ, poti sa construiesti preparatele flexibil, pentru a-ti permite sa elimini pur si simplu carnea din preparatul final, daca clientul o cere!

Acelasi lucru este valabil si pentru restaurantul tau online - nu uita sa iti actualizezi meniul pe site si pe canalele sociale, astfel incat oricine sa stie la ce sa se astepte atunci cand cerceteaza optiunile din meniul tau.

Gandeste-te la clientii vegani

Nu este atat de greu pe cat crezi! Da, vei pierde cateva ingrediente care dau mancarii tale gust si textura - unt, smantana, oua - dar este o oportunitate de a-ti regandi abordarea.

Educa-ti echipa in ceea ce priveste diferenta dintre preparatele vegetariene si cele vegane, astfel incat sa sfatuiasca cu incredere clientii. Acestia trebuie sa stie ca pot avea incredere in tine.

  • Vegetarian inseamna fara produse de origine animala sau carne (produsele de origine animala pot aparea sub multe forme surprinzatoare, inclusiv in produsele pe care le folosesti ca si baza, sub forma de gelatina).
  • Vegan inseamna fara produse de origine animala, carne, si toate produsele derivate de la animale, cum ar fi branza, mierea si ouale.

 

Profita de alternativa fara carne

Delicious meat-free burger

Preparatele fara carne sunt acum la moda! Daca vrei sa te lauzi cu un meniu in trend, poti sa organizezi evenimente speciale cum ar fi "Ziua de luni fara carne" sau sa ai o luna in care sa promovezi preparatele vegane pentru a atrage atentia clientilor tai.

Incearca sa incluzi cel putin un preparat vegetarian sau vegan in meniul zilei. Evidentiaza-l in meniu cu mandrie! Scrie si afara, pe tabla restaurantului, pentru a atrage clienti vegetarieni sau vegani.

Foloseste proteine vegetale

"Proteinele vegetale" au devenit un cuvant cheie, asa ca oriunde poti sa le mentionezi in meniu, fa-o cat mai mult. Poti sa atragi atentia si asupra beneficiilor, cum ar fi continutul caloric scazut, sau faptul ca proteina vegetala are un nivel scazut de grasimi sau contine grasimi sanatoase. Acest lucru va atrage clientii cu siguranta!

 

Experimenteaza cu "carnea fara carne"

Meatless meat substitute dish

Unii clienti care au o dieta fara carne vor pofti in continuare la gustul si textura carnii. Exista o multitudine de alternative disponibile pentru burgeri, carnati sau carnea de pui. Acestea sunt: tofu, tempeh, seitan, bucati de soia si micoproteine. Nu trebuie sa ascunzi aceste ingrediente, promoveaza-le in restaurant sau pe canalele sociale. Poti sa folosesti de asemenea ingrediente cu textura naturala "carnoasa", cum ar fi ciupercile, vinetele sau jackfruit.

Pregateste un meniu special

Ia-ti timp si gandeste-te cum sa descrii cel mai bine preparatele tale. Scrie cat mai mare titlurile din meniu, iar la descrieri, incearca sa-i faci pofta clientului. Nu uita, oricat de delicioasa este mancarea ta, daca nu suna apetisant pe hartie, nu se va converti in comenzi. Din acest motiv, roaga pe cineva care nu lucreaza in restaurantul tau sa verifice meniul pentru a te asigura ca este cat se poate de captivant. Cu toate ca preparatele sanatoase ar trebui sa fie la mare cautare, nu toata lumea cauta optiunea cu calorii scazute atunci cand mananca intr-un restaurant. Orice beneficii pentru sanatate trebuie prezentate ca valoare adaugata.

 

Adauga un plus de savoare cu ingredientul tau secret

Plant-based pasta dish

A alege optiunea fara carne nu inseamna ca pierzi din aroma unui preparat sau ca trebuie sa muncesti mai mult. Foloseste ingredinte care adauga o aroma irezistibila de umami, cum ar fi Knorr Condiment Lichid Roast Umami sau Knorr Concentrat de legume pentru a intensifica gustul legumelor din preparatul tau.