Menu
1. Utilizeaza ingineria meniului pentru a identifica cele mai populare si mai profitabile preparate

1. Utilizeaza ingineria meniului pentru a identifica cele mai populare si mai profitabile preparate

Instrumentul de analiza al meniului Star-Dog este o modalitate rapida de a revizui meniul. Astfel, poti sa afli care este preparatul vedeta si ce beneficii ar putea aduce o schimbare.

Descarca instrumentul de aici!

2.	Atrage atentia asupra celor mai profitabile articole din meniu

2. Atrage atentia asupra celor mai profitabile articole din meniu

Studiile arata ca, in medie, clientilor le ia mai putin de 2 minute pentru a decide ce vor sa manance. Din acest motiv, este important sa pui in evidenta cele mai profitabile preparate. Astfel, cresti probabilitatea ca preparatul sa fie comandat in acest interval de timp scurt in care clientii iau decizii.

SFAT pentru cel mai bun design al meniului: evidentiati preparatele utilizând casete colorate, imagini, grafice sau facand textul colorat sau ingrosat.

3.	Schimba aspectul meniului pentru a afisa cele mai profitabile si populare preparate cu ajutorul “Triunghiului de Aur” (Golden Triangle)

3. Schimba aspectul meniului pentru a afisa cele mai profitabile si populare preparate cu ajutorul “Triunghiului de Aur” (Golden Triangle)

Triunghiul de Aur se refera la zonele unui meniu care ne atrag atentia:

  1. Ochii nostri incep sa se uite in mijlocul paginii
  2. Apoi se muta in coltul din dreapta sus
  3. Apoi se muta in coltul din stanga sus

Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca meniul are cele mai profitabile, mai gustoase sau mai putin complexe preparate in aceste sectiuni cheie.

4. Rearanjeaza preparate din meniu

4. Rearanjeaza preparate din meniu

Studiile au descoperit ca atentia unui oaspete este atrasa asupra primelor si ultimelor 2 feluri de mancare din fiecare sectiune a designului meniului. Ofera preparatelor tale cele mai bune si profitabile preparate aceste locuri principale in structura meniului restaurantului tau.

5.	Regula numarului 7

5. Regula numarului 7

Cercetarile indica faptul ca oaspetii resimt un discomfort in luarea unei decizii atunci cand intr-o categorie a meniului sunt listate mai mult de 7 articole. Utilizeaza acest principiu pentru a crea cel mai facil design pentru meniul tau, determinand ce fel de preparate ar trebui grupate intr-o categorie pentru a ajuta la eficientizarea procesului de luare a deciziilor.

Descarca gratuit un exemplu de meniu!

6. Afiseaza pretul correct in meniul tau

6. Afiseaza pretul correct in meniul tau

In timp ce pretul meniului tinde sa fie factorul determinant pentru stabilirea perceptiei valorii, exista cateva lucruri pe care le poti face fara a modifica pretul prin ajustari simple asupra design-ului meniului:

Asa DA:

  • Folositi numere intregi fara zecimale, de exemplu 18
  • Listati discret preturile: acelasi font, culoare si aliniate cu descrierea preparatului, astfel incat cititorul sa le poate observa cat mai usor
  • Foloseste un limbaj descriptiv: studiile au aratat faptul ca oaspetii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru preparate cu descrieri care ofera un plus de valoare. Aceste descrieri se pot baza pe locatie (de exemplu, “din surse locale”), pe modul de preparare (de exemplu „produs artizanal”) sau pe calitatea acestora (de exemplu, „Mozzarella DOP”).

Asa NU:

  • Evita sa folosesti preturi afisate in zecimale. Acest lucru da perceptia de calitate scazuta.
  • Elimina simbolurile banilor din preturile meniului: acestea le reamintesc clientilor de cheltuirea banilor si ii poti face si mai reticenti in a comanda preparate mai scumpe sau in vanzarile incrucisate, unde exista oportunitatea de a vinde aperitive si deserturi.

7. Separa meniul pentru deserturi de meniul principal

7. Separa meniul pentru deserturi de meniul principal

Daca un client vede un desert atragator la inceputul mesei, va planui sa comande acel desert la sfarsit. Deoarece, au deja in minte aceasta chelutuiala suplimentara, este mai putin probabil sa comande si un aperitiv sau o garnitura in plus.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu