Menu

Cheia pentru reducerea costurilor si eficienta operationala pentru restaurante este utilizarea unui numar mai mic de ingrediente pe care sa le folosesti in mai multe preparate. Odata ce pornesti de la un meniu scurt, cu mai putine preparate, vei putea sa cumperi mult mai precis, sa pastrezi un control mai strict asupra stocului si sa deti un control mai mare asupra bucatariei tale.

„Un meniu complex este cea mai comuna capcana cu care se confrunta un bucatar. Asigurati-va ca meniul nu este prea extins - 3 aperitive, 4 feluri principale si 3 deserturi. Asigurati-va ca anumite ingrediente pe care le utilizati sunt multifunctionale si interschimbabile in preparate.”

Edwin van Gent
Consilier culinar, Unilever Food Solutions Olanda 

3 Pasi pentru simplificarea meniului:

Pasul 1: Folositi ingineria meniului pentru a identifica cele mai populare si mai profitabile preparate

Pasul 1: Folositi ingineria meniului pentru a identifica cele mai populare si mai profitabile preparate

Utilizati instrumentul nostru gratuit de analiza a profitabilitatii meniului. Odata ce ati identificat preparatele care sunt profitabile, eliminati-le sau modificati-le pe cele cu performante scazute.

Iata link-urile pentru a descarca instrumentele pentru simplificarea meniului:

Pasul 2: Reproiecteaza meniul pentru a refolosi ingredientele principale in mai multe preparate

Pasul 2: Reproiecteaza meniul pentru a refolosi ingredientele principale in mai multe preparate

Concentreaza-te pe calitate, nu pe cantitate. Iata cateva sfaturi:

  • Asigura-te ca meniul nu este amplu: 3 aperitive, 4 feluri principale si 3 deserturi.
  • Asigura-te ca anumite ingrediente sunt multifunctionale si interschimbabile in multe dintre preparate.
  • Daca locatia ta este deschisa pentru pranz si cina, pregatiti atat pranzzul, cat si cina din aceleasi ingrediente.
  • Asigura-te ca meniul este format din cele mai bine vandute preparate de pe piata pe care oaspetii le asteapta de la un restaurant ca al tau
  • Asigura-te ca felurile principale vin insotite de legume proaspete, un aspect foarte important pentru oaspeti.
  • Regula 60/40 sau 80/20 poate fi, de asemenea, foarte interesanta – scade procentul de proteine din preparat, facand in acelasi timp farfuria sa arate plina si atragatoare, folosind legume, garnituri si tehnici de plating interesante.

Ingredientele noastre te pot ajuta

Ingredientele noastre te pot ajuta

Ingredientele moderne, cum ar fi Sosul Knorr Demi-Glace, sunt simplu de preparat si va pot economisi timp si costuri. Aceste ingrediente ii vor ajuta pe bucatari sa livreze preparate care vor incanta oaspetii si vor reduce complexitatea operationala.

Explorati ingrediente care sunt ideale ca baza pentru mai multe feluri de mancare din meniu:

Pasul 3: Monitorizeaza vanzarile si nu-ti fie teama sa schimbi directia

Pasul 3: Monitorizeaza vanzarile si nu-ti fie teama sa schimbi directia

Urmareste intotdeauna cu atentie rapoartele de vanzari. Chiar daca preparatul tau favorit nu se vinde, fii necrutator si elimina-l. Este mai bine sa admitem esecul; reactioneaza schimband lucrurile rapid inainte ca risipa si pierderile sa apara.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu