Mititeii, mancarea Street Food preferata de romanii de pretutindeni, au fost adusi pe taramurile noastre acum 100 de ani, din Turcia. Micul a fost preluat si de alte bucatarii traditionale din zona balcanilor, cu o compozitie de carne care difera de la o regiune la alta.

In Tucia, acesta se gaseste sub denumirea de köfte ("chiftea") si sunt preparati din amestec de carne de vita si de oaie, cu condimente specifice orientale. In Romania, preferata este reteta cu compozitie de carne de porc (sau amestec cu carne de vita).

Scurt istoric

Scurt istoric

Reteta reinventata a fost gatita pentru prima oara in Bucuresti, prin carciumarul Iordache Ionescu. Povestea spune ca acesta avea o reteta de carnati foarte populara printre locuitorii orasului, inspirata din bucataria turceasca. Intr-o zi acestuia ii s-au terminat matele pentru carnati, iar pentru a-si pastra clientii multumiti si hraniti, bucatarul a pus compozitia de carnati direct pe gratar.

Retete recomandate

Mititei umpluti cu branza de capra, cipsuri de cartofi si spuma de mustar cu perle de branza

Faimosii mici, mosteniti de la turci, isi fac loc pe masa fiecarui roman. Incearca o reteta reinventata pentru a-ti surprinde clientii.

Vezi toate retetele

Astazi, mititeii nu lipsesc de pe niciun gratar. Acestia se mananca diferit de la o regiune la alta, de cele mai multe ori acompaniati de sare, ardei iute si mustar.