Menu

Fiecare tara se evidentiaza prin folosirea ingredientelor proaspete si naturale preparate prin metode simple si sanatoase. Rezultatul este un preparat extrem de gustos si sanatos, variat in functie de culturile, religiile si traditiile culinare ale fiecarei tari din regiune.

Grecia

Bucataria greceasca se defineste prin simplitate, eleganta si arome imbietoare de neuitat. Este bogata in tipuri de Mezzedes (un termen generic pentru gustari, servite cu vin, ouzo sau tsipouro). Ingredientul de baza al mancarurilor grecesti este uleiul de masline; el da gustul definitoriu si se gaseste prezent in toate preparatele, de la salata greceasca si pana la desert.

Italia

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate si diversitate, printr-o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor. Italia este o tara a vinurilor si branzeturilor, a cafelelor de exceptie, a zecilor de feluri de paste si pizza, avand numeroase produse traditionale de o calitate exceptionala.

Franta

Bucataria franceza este considerata un adevarat paradis culinar, nu atat pentru savoarea mancarurilor, cat pentru diversitatea imensa a aromelor, pentru rafinamentul bucatarilor si pentru ingredientele surprinzatoare. Bucataria franceza este remarcabila prin capodoperele cu care se lauda: consomme-uri, terine, tarte de legume, specialitati precum coq au vin sau celebrele crepes suzettes.

Spania

Istoria bogata a Spaniei si influentele culturale au dus la nasterea unei bucatarii unice cu mii de retete si arome. Radacinile ei sunt mediteraneene iar pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza. Nu se poate sa mergi in Spania si sa nu incerci Tapas, celebrele aperitive. Totul a inceput de la traditia de a acoperi paharele de vin cu o felie de paine. Mai tarziu feliile de paine acoperite cu branza sau sunca au fost servite ca gustari din partea casei la un pahar rece de Sangria.

Maroc

Bucataria marocana este un amestec de bucatarie berbera, maura, mediteraneana si cu influenta araba. Bucatarii din cele patru orase regale (Fez, Meknes, Marrakech si Rabat) au rafinat traditiile culinare ca sa creeze baza a ceea ce astazi este cunoscuta ca bucataria marocana. Ea este socotita, pe drept cuvant, una dintre cele mai bune din lume, caci putine sunt locurile unde mancarea este preparata cu atata grija, prezentata atat de artistic, servita atat de delicat si este atat de gustoasa. Masa este socotita un festin al zeilor si incepe cu binecuvantarea lui Allah.

Turcia

Bucataria turceasca a fost puternic influentata de perioada otomana, cand au fost combinate traditiile locale cu influente din Grecia si Orientul Mijlociu, ca si din Asia Centrala. Turcia este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor. Datorita accesului la mare si climatului diferit pe suprafata tarii, Turcia a avut intotdeauna o abundenta de produse proaspete, ceea ce a dus la o dieta foarte variata.

Descopera Bucataria Mediteraneana

Descopera Bucataria Mediteraneana

Am creat special pentru bucatari profesionisti 17 retete inspirate din bucataria mediteraneana. Completeaza datele tale mai jos pentru a descarca brosura:

Datele tale

Gaseste restaurantul la care lucrezi folosind algoritmul Google. Iti va usura completarea.
Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu