Dolmades

Termenul „sarma” provine din cuvantul turcesc „sarmak”, care inseamna „rulou”, sau „pachet”. Este vorba deci despre un ambalaj, ceva care infasoara o umplutura iar in paralel se foloseste si alt cuvant turcesc: „dolma”. Dolma inseamna „lucruri umplute”, referindu-se la vegetale care sunt scobite pentru a putea primi umplutura.

Dolmades de pui

In Turcia, tara de origine a acestei minunate delicatese, exista doua categorii de Dolmades: cele umplute cu o combinatie de carne tocata, ceapa, seminte de pin, ulei si condimente, ce se consuma fierbinti, si cele umplute cu un amestec de orez, ulei de masline, seminte de pin, stafide, verdeturi si condimente, ce se servesc la temperatura camerei, ca gustari.

Reteta recomandata

Dolmades de pui cu fistic

Descopera idei din bucataria Turceasca si experimenteaza gustul oriental a unei Dolmades, intr-un amestec inedit de fistic, tabasco si frunze de menta.

Vezi modul de preparare

Pita

Painea turceasca, este un fel de lipie dospita, frageda si pufoasa. Aluatul este unul bogat, cu unt si lapte iar semintele de pe aceste lipii sunt nelipsite si anume: susan si negrilica. Semintele de negrilica nu au aroma, dar cand sunt macinate sau mestecate, dezvolta un miros asemanator cu cel de oregano. Negrilica ii confera pitei un gust inconfundabil.

Reteta recomandata

Cotlete de miel, cu wrap de legume marinate in vinegreta fructul pasiunii si sos picant

Aceasta reteta cu miel ofera savoarea inedita a ingredientelor mediteraneene. Aroma puternica a chimenului se complimenteaza cu cea a carnii de miel.

Vezi modul de preparare