Cand vine vorba despre o bucatarie in industria HoReCa, poate fi greu sa tii pasul cu nevoile clientilor tai in aceea ce priveste alergiile si preferintele dietetice. Verifica lista de mai jos pentru a tine cont de alergenii alimentari din bucataria ta:

  • Lista de verificare pentru managerul de locatie: intampina clientii cu alergii si intoleranta la gluten

    1. Personalul tau stie despre existenta unor diete speciale? Personalul tau cunoaste reglementarile legale privind alergenii?
    2. Exista instructaje privind glutenul si alergiile alimentare?
    3. Exista un plan care sa tina cont de nevoia de formare continua a angajatilor in ceea ce priveste noile alergii alimentare si procesele respective?
    4. Exista un proces de certificare pentru alergiile alimentare pe care il poti face cunoscut clientilor tai?
    5. Exista un plan de actiune despre cum poti sa ajunti clientii care sufera o reactie alergica grava?
    6.  Cum ofera concurenta ta preparate care tin cont de alergiile alimentare? 

    Lista de verificare in restaurant: cum facilitezi comunicarea intre clienti si bucatarie

    1. Sunt clare nevoile alimentare ale clientului tau?
    2. Au fost acestea explicate in bucatarie intr-un mod clar?
    3. Trebuie sa explici ceva clientului in urma feedback-ului din bucatarie?
    4. Bucataria poate confirma daca au fost gatite preparate cu cerinte speciale?
    5. Experienta clientului poate sa confirme ca totul a functionat corect in preluarea comenzii si dupa ce au terminat de mancat?
    6. Exista anume interactiuni observate in timpul experientei care pot fi recomandate conducerii ca si imbunatatire in procesul de comunicare?

    Lista de verificare in bucatarie: cum sa pregatesti preparate fara gluten si fara alergeni

    1. Sunt alimentele etichetate corect?
    2. Ce ingrediente din meniul tau provoaca reactii alergice?
    3. Exista preparate in meniul tau care pot fi usor adaptate pentru a tine cont de nevoi dietetice speciale?
    4. Care produse/preparte nu pot fi adaptate pentru a tine cont de aceste nevoi dietetice speciale?
    5. Exista o zona dedicata in bucatarie si un set de echipamente folosite pentru a preveni riscul de contaminare incrucisata?
    6. Exista un sistem care sa separe in mod clar comenzile normale de cele cu dieta speciala?
    7. Meniul special a fost confirmat echipei din restaurant?

Descarca brosura pentru initierea in pregatirea preparatelor fara gluten

Gaseste restaurantul la care lucrezi folosind algoritmul Google. Iti va usura completarea.