Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Home
  • Inspiratie zi de zi
    • Inspiratie zi de zi
    • UFS Academy
    • Impreuna in perioada COVID-19
    • Trenduri
    • Bucatariile lumii
    • Evenimente
    • UniChef
    • Knorr Bulioane
    • Deserturi
    • Sustenabilitate
    • Fara gluten
    • Lipton
    • La drum cu Hellmann's
    • Sosuri de la A la Z
    • Knorr Condimente
  • Retete
  • Produse
    • Toate produsele
    • Alternative vegetale la carne
    • Ceai
    • Concentrate si Condimente profesionale pentru marinare si grill
    • Deserturi & Topping-uri
    • Pasta de tomate si rosii
    • Sosuri
    • Supe si Ingrediente speciale
  • Unichef
  • Despre noi
    • Autentifica-te
    • Contul meu
    • Iesi din cont
  • Contact
  • {query} in produse
  • {query} in retete
  • {query} in altele
toate
    • Ai uitat parola?

      Se conecteaza

      Va rugam asteptati…

    • Creaza cont
    • Contact
    • Contul meu
    • Contact
    • Iesi din cont
  1. Home
  2. Inspiratie zi de zi
  3. Impreuna in perioada COVID-19
  4. Siguranta alimentara
  5. Cele mai comune locuri cu risc din restaurant
  1. Siguranta alimentara
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Cele mai comune locuri cu risc din restaurant
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Cele mai comune locuri cu risc din restaurant
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Cele mai comune locuri cu risc din restaurant
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - Cele mai comune locuri cu risc din restaurant
  • Impreuna in perioada COVID-19

Cele mai comune locuri cu risc din restaurant

Exista multe pericole intr-o bucatarie. Descopera mai jos riscurile pe care trebuie sa le gestionezi pentru a oferi siguranta in bucatarie.

Siguranta alimentelor si igiena bucatariei este o preocupare in industria HoReCa. Tabelul de mai jos ilustreaza cele mai frecvente spatii cu risc din bucatarie.

  • Cele mai comune locuri cu risc din restaurant

    Igiena personala

    Livrare

    Termen de valabilitate

    Temperatura de depozitare

    Echipament

    Riscul de contaminare incepe cu tine. Asigura-te ca tu si echipa ta respectati toate standardele de igiena personala. Este important sa verifici toate articolele inainte de a intra in bucatarie. Fii atent la textura, miros, data de expirare, culoare, deteriorare si temperatura.

    Este important sa verifici toate articolele inainte ca acestea sa intre in bucatarie. Fii atent la textura, miros, data de expirare, culoare, deteriorare si temperatura.

    Alimentele trebuie utilizate tinand cont de perioada de valabilitate. Asigura-te ca instructiunile de depozitare sunt respectate.

    Verifica temperatura alimentelor la primire.

    Asigura-te ca ustensilele care au avut contact cu produse alimentare sunt curatate dupa utilizare.

    Depozitare

    Contaminare

    Preparare

    Servirea preparatelor calde & reci

    Masina de spalat vase

    Depoziteaza alimentele in mod corect, fie in camera frigorifica, fie intr-o camera cu umiditate scazuta sau o camera intunecata. Depozitarea depinde de fiecare produs in parte, insa toate trebuie depozitate intr-un mediu curat si sigur.

    Pastreaza carnea cruda si legumele departe de carnea gatita. Asigura-te ca preparatele sunt acoperite si protejate.

    Poti sa pregatesti ingredientele din timp, dar asigura-te ca le depozitezi si etichetezi in siguranta.

    Pastreaza alimentele calde si reci la o temperatura adecvata imediat dupa preparare.

    Maximizeaza performanta masinei de spalat vase: asigura-te ca toate vasele si ustensilele sunt asezate corect.

    Ospatari

    Gunoiul

    Suprafetele de lucru

    Cuptorul cu microunde

    Regenerare

    Asigura-te ca ospatarii acorda atentie suplimentara igienei personale. Astfel reduci riscul de contaminare.

    Plaseaza cosul de gunoi intr-o zona inchisa din bucatarie si asigura-te ca nu intra in contact cu alimentele. Nu lasa cosul de gunoi sa se umple si asigura-te ca este curatat in mod regulat de catre un membru al echipei. Acesta trebuie sa isi spele mainile dupa ce termina de curatat.

    Asigura-te ca toate spatiile de lucru si toate echipamentele sunt curate.

    Foloseste recipiente, vase sau ustensile corespunzatoare pentru cuptorul cu microunde.

    Raceste rapid mancarea calda la 20°C in 2 ore si apoi la 5°C in alte 4 ore.

    Incalzirea alimentelor

    Reincalzirea alimentelor

    Prajirea alimentelor

    Taierea alimentelor

    Decongelarea alimentelor

    Gateste alimentele la o temperatura de 74°C sau mai mare pentru a te asigura ca sunt sigure pentru consum. Nu incalzi un numar mare de portii deodata.

    Cand reincalzesti preparatele, asigura-te ca sunt sigure pentru consum.

    Nu praji niciodata uleiul la o temperatura mai mare de 175°C si strecoara in mod regulat grasimea.

    Foloseste tocatoare separate pentru peste, legume, carne gatita si carne cruda.

    Temperatura ingredientului nu trebuie sa depaseasca 5°C! Decongeleaza intotdeauna la frigider sau sub apa curenta rece.

     

Lista de verificare cu locurile comune de pericol dintr-un restaurant

Lista de verificare cu locurile comune de pericol dintr-un restaurant

Descarca materialul gratuit si foloseste-l impreuna cu echipa ta!

Descarca acum

Articole recomandata

    • Siguranta alimentara
    Curatenia in restaurant: lista de verificare
    • Siguranta alimentara
    Alergeni alimentari: lista de verificare
    • Siguranta alimentara
    Cum sa previi contaminarea alimentelor
    • Protejarea profitului
    Care sunt cele 3 costuri majore in bucatarie si cum poti sa le optimizezi

Ce vei obține

  • Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
  • Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
  • Cele mai recente trenduri culinare
CREEAZĂ CONT
Ai deja cont? Intră aici
  • Home
  • Inspiratie zi de zi
  • Retete
  • Produse
  • Unichef
  • Despre noi
  • Aboneaza-te la newsletter
  • Selectati tara
  • Please Recycle
  • Termeni legali
  • Informare de confidentialitate
  • Informare privind modulele cookie
  • Harta site-ului
Aboneaza-te la newsletterul nostru si afla ultimele noutati!

Aboneaza-te acum si te vei bucura de retete, trenduri internationale si multe alte noutati!

Ne gasesti pe...
  • Facebook Facebook
  • YouTube YouTube
  • Unichef Unichef
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Toate drepturile rezervate

Unilever Food Solutions » Home

Instaleaza aplicatia pe iPhone-ul tau Instaleaza aplicatia pe iPad-ul tau Instaleaza aplicatia pe telefonul tau Android Instaleaza aplicatia pe telefonul tau Windows

Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start. Apasa pe iconita de share de mai jos si alege adauga la ecranul de start.

x