1. Igiena - Desemneaza un responsabil per tura pentru a antrena si a monitoriza ca echipa ia masuri de precautie suplimentare in ceea ce priveste manipularea alimentelor.
  2. Siguranta angajatilor - Discuta periodic cu angajatii, asigura-te ca nu se simt obligati sa vina la munca daca nu se simt bine si incurajeaza-i ca este bine sa ramana acasa. 
  3. Comunica cu clientii -  Anunta ca afacerea ta este deschisa si ca iei toate masurile de precautie pentru a le asigura sanatatea.
  4. Creeaza un mediu mai primitor – Elimina toate echipamentele cu ecran tactil si cateva mese pentru a crea mai mult spatiu
  5. Livrari -  Daca livrarile nu fac parte din modelul de afacere, adauga-l! Incurajeaza tot personalul sa participe pentru a compensa bacsisul pierdut. Achizitioneaza cat mai multe caserole pentru livrari.
  6. Simplifica meniul – Pastreaza in meniu doar cele mai bine vandute preparate si amana meniurile speciale, astfel reusesti sa eviti pierderile de personal si reducerile de inventar.
  7. Elimina zonele de tip bufet suedez – Fara statii de condimente, bufeturi sau baruri de salade; daca ai nevoie de ele, prepara portii care pot fi servite separat.