Uite cateva sfaturi despre cum sa iti pui retetele cu peste intr-o lumina pozitiva.

 

Organizeaza-ti meniul

Meniul potrivit este totul. Mai jos gasesti cateva sfaturi practice:

  • Intr-un meniu in format vertical, primul si ultimul preparat sunt cele mai vandute. Asa ca daca vrei sa vinzi reteta ta de peste, stii unde sa o pozitionezi in meniu.
  • Alege numele retetelor astfel incat sa fie clare, simple si atragatoare. 
  • Ajuta-ti clientii sa inteleaga originea preparatului. Adauga cateva explicatii in meniu. 
  • Recomanda cel mai bun vin pentru retetele tale cu peste.
negustor-de-peste

 

Devino un povestitor!

Pui suflet in prepararea fiecarei farfurii? Ghici ce! Clientii tai adora sa afle povestea din spatele preparatului, asa ca nu uita sa le povestesti. Afla cateva sfaturi despre cum sa reusesti:

  • Stai de vorba cu clientii tai despre pestele pe care l-ai folosit si despre aromele pe care urmeaza sa le experimenteze. Nu uita sa mentionezi si sursa, daca este in sezon, organic sau crescut local. Clientilor le place sa afle numele pescarului sau locul de unde a fost pescuit. 
  • Antreneaza-ti ospatarii in a fi cei mai buni ambasadori ai gustului! Ofera-le posibilitatea de a gusta fiecare preparat. Este esential ca acestia sa fie entuziasmati de gustul mancarii asa ca trebuie sa stie cat mai multe despre ea. 
  • Impartaseste clientilor tai "captura zilei" si ei vor sti ca primesc cel mai proaspat peste.